actief en natuur in wild west usa

Actief & Natuur

De uitgestrekte natuur in de Rocky Mountains leent zich bij uitstek voor avontuurlijke en actieve vakanties. Actief bezig zijn is daarom ook mogelijk op veel locaties in de Rocky Mountains. Idaho bijvoorbeeld, is de nummer 1 outdoor state in de Verenigde Staten, en de beste plaats voor rafting. Durft u de uitdaging aan te gaan? Voor wandelen, paardrijden, fietsen en mountainbiken zijn er uitstekende mogelijkheden in zowel Idaho, Montana, South Dakota en Wyoming. De laatste jaren zijn activiteiten als Ziplines, High Rope circuits  en Walking in the Treetops erg in opkomst. En denk ook eens aan wintersporten in dit gebied!

Paardrijden door de Natuur

Als u zich echt thuis wilt voelen in het Wilde Westen kan een middagje paardrijden natuurlijk niet ontbreken. Als u op een ranch verblijft, zijn er meestal mogelijkheden te over, voor zowel beginners als voor ervaren ruiters. Maar in de meeste dorpjes in de Rocky Mountains worden regelmatig paardrij tochten georganiseerd. Per paard komt u op plaatsen die op een andere manier moeilijk bereikbaar zijn en kunt u nog meer genieten van de prachtige natuur in deze staten.

Wandelen

Wyoming, MontanaSouth Dakota en Idaho bieden een ruige omgeving met een uitbundige fauna, zuivere rivieren, steile bergen en glooiende vlaktes. Bij uitstek geschikt dus voor langere of kortere wandelingen. Zeker in de nationale parken of in een van de vele state parken, zijn er vele mogelijkheden, vaak is de moeilijkheidsgraad aangegeven. Denk er ook eens aan om een wandeling te maken onder begeleiding van een gids. Deze zal u wijzen op de vele details in de natuur en weet de mooiste plekken te vinden.

Fietsen

Actief kunt u zeker zijn in de Rocky Mountains.  Een uitstekende manier om de omgeving goed te leren kennen is natuurlijk per fiets door één van de National Parken. Er zijn duizenden mijlen met fietsroutes en mountainbike routes. Het Wilde Westen was ooit een belangrijk knooppunt van de spoorwegen. Veel spoorroutes worden niet meer als zodanig gebruikt, zijn geasfalteerd en omgetoverd tot fietspad. Bekend zijn bijvoorbeeld de Nickolson Trail in South Dakota en de Hiawata trail die van Montana naar Idaho voert. En denk ook eens aan een afdaling van de spectaculaire Beartooth Pass per fiets!

Skiën

Het seizoen hoeft geen belemmering te zijn om actief van de natuur te genieten in de Rocky Mountains. Alleen Montana all heeft  heeft 16 skigebieden met 924 afdalingen, voldoende sneeuw en 223 zonnige dagen! In Big Sky bijvoorbeeld kun je zo tot aan het terras van je appartement skiën. Ook Jackson Hole in Wyoming heeft prima ski gebieden, en wat te denken van Sun Valley in Idaho! Ooit gebouwd naar Zwitsers voorbeeld.

Watersport

Het ligt misschien minder voor de hand, maar ook de Rocky Mountains lenen zich uitstekend voor watersport. Zo heeft Idaho met bijna 5.000 kilometer wild water, de meeste mogelijkheden om te raften in de Verenigde Staten. Met stoomversnellingen in alle moeilijkheidsklasses is raften een leuke manier om actief in de natuur bezig te zijn en niet alleen voor de ervaren rafter, maar ook voor de beginners. Naast raften, is kajakken een populaire sport in de Rocky Mountains. Als u toch de voorkeur geeft aan rustiger vaarwater, bieden de meren in noord Idaho en Montana alle gelegenheid voor kano tochten.